Gammelt, men dårlig nytt

Den siste vrien i Clintons epost-sak forteller oss ikke noe nytt. Men den holder liv i en fortelling som skader henne.

Publisert Sist oppdatert

I går kveld ble det kjent at FBI skal undersøke en ny bunke eposter som kan ha forbindelse til Clintons uregelmenterte epost-håndtering. Dette er en indirekte effekt av etterforskningen av tidligere kongressmann Anthony Weiner og hans leie vane med å sende bilder av sin egen – eh wiener – til svært unge damer.

Weiner var gift med Hillary Clintons nære medarbeider Huma Abedin, og de delte en bærbar PC. Saken handler altså om FBI finner noen eposter til eller fra Abedin som burde vært klassifisert, og hvorvidt hun, eller eventuelt andre, derfor har opptrådt i strid med loven.

Clintons epostserver - oppsummert

Her er det kanskje nødvendig å minne om kjernen i Clintons bruk av epost. En god gjennomgang finnes hos FactCheck.org. (Dette må skilles fra den andre epost-saken, som dreier seg om hackingen av epostene til hennes valgkampsjef John Podesta, og som viser det indre liv i politiske kampanjer. )

Istedenfor å opprette en offisiell epost-konto som utenriksminister, brukte Clinton utelukkende en konto hun tidligere hadde som senator, og alt ble lagret på en server i hennes egen bolig. Dette var i strid med regelverk og tidligere praksis. Hun overleverte heller ikke disse jobbrelaterte epostene jevnlig, slik regelverket tilsier, men satt på dem til etter at Kongressen hadde bedt om å få dem utlevert.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS