Protester mot Donald Trumps presidentordre om innreisenekt i Washington, D.C. 29. januar. 2017.

Skjulte stammer og frustrasjon i USA

Politisk moderate i USA – og spesielt den moderate venstresiden – er utmattet av aktivistisk politisk korrekthet.

Publisert Sist oppdatert

En av tiårets viktigste og mest informative undersøkelser om USA kom for en liten stund siden ut fra gruppen More in Common. Vi er etter hvert vant til å se på den amerikanske befolkningen som delt inn i de to gruppene som utgjør de to politiske partiene deres. Det er jo selvfølgelig mye sannhet i dette all den tid velgerne bare har to realistiske alternativer å forholde seg til. Men det skjuler også viktige forskjeller innenfor partiene som kan fortelle oss mye om både siste og neste valg.

Det er dette forenklede bildet rapporten Hidden Tribes forsøker å gjøre noe med, og dermed gi oss et mer realistisk syn på det politiske USA. Det er også veldig interessant å vurdere i hvilken grad dens resultater er relevante for forskjellige land i Europa.

Rapporten identifiserer syv politiske grupper – her benevnt ved sine amerikanske betegnelser, der «liberal» betyr venstreorientert, mens «konservativ» betyr høyreorientert, og ofte økonomisk libertariansk. Gruppene strekker seg da fra dedikerte konservative på den ene siden til progressive aktivister på den andre.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS