I Oslo er det AUF og Unge Høyre som har ansvar for gjennomføring av skolevalg. Fylkeslederne i begge partier mener kommunen må bidra mer. Bildet er fra årets skoledebatt ved Ullern videregående skole.

Oslo kommune outsourcer skolevalget til ungdomspartiene

Utdanningsdirektoratet mener det er viktig med tett samarbeid mellom skoleeier og ungdomspartiene, men i Oslo sitter AUF og Unge Høyre med ansvaret for gjennomføring av skolevalget.

Publisert

«Urettferdig overfor Industri- og næringspartiet og urettferdig overfor demokratiet.» Det var konklusjonen 16 år gamle Richard Slagstad Kierulf ga til Nettavisen, etter at han ble nektet å debutere i skoledebatt for Industri- og næringspartiet (INP) ved Natur videregående skole onsdag denne uken.

Kierulf, som selv er elev ved skolen, fikk beskjed like før debatten skulle begynne om at de øvrige partiene ikke ville delta dersom INP fikk være med. Rektor ved Natur vgs, Hilde Norvalls, sier til Nettavisen at de øvrige partiene viste til Utdanningsdirektoratets retningslinjer om at det ikke bør delta flere enn ni partier i skoledebatt, men at hun selv ikke oppfatter dette som noen absolutt begrensning og at skolen ønsket å la INP delta.

Hvordan skolevalgkampen foregår, varierer fra fylke til fylke. Standarden er at fylket står ansvarlig for selve gjennomføringen og koordinerer med skolene, men at ungdomspartiene kan komme med innspill til alt fra antall partier som deltar i debatt, hvor lange replikkene skal være, hvorvidt man skal holde åpningsinnlegg og så videre, forklarer leder i Oslo Unge Høyre, Elisabeth Tangen, til Minerva.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS