Vender tilbake? DNB-økonomer venter at Donald Trump igjen velges til president i USA i november. Det får i så fall konsekvenser for norske rentekutt.

Det blir Trump-seier og tregere rentekutt, tror DNB

DNB-økonomer venter valgseier til Donald Trump og at det gir tregere rentekutt i USA. Faren for ny kronesvekkelse gjør at første rentekutt i Norge ikke kommer før i desember, ifølge ferske prognoser onsdag.

Publisert

Veksten i vestlige land blir ganske anstendig de neste tre årene, venter sjeføkonom Kjersti Haugland og hennes kolleger i DNB Markets. Husholdningene får økt kjøpekraft, mens bedriftenes investeringer støttes opp av både en globalisering i revers og av det grønne skiftet. Arbeidsledigheten har holdt seg lav gjennom bølgen med rentehevinger fra sentralbankene og vil heller ikke øke så mye de kommende årene, tror DNB.

«Baksiden av medaljen er vedvarende høyere vekst i input- og arbeidskostnader og i inflasjon enn i de 15 årene før pandemien. Etter vårt syn vil det begrense både takten og omfanget i sentralbankenes rentekutt fremover», skriver DNB-økonomene i sine oppdaterte prognoser onsdag.

Fire–fem rentekutt i vestlige land

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS