NYHET

Professor i statsvitenskap ved NTNU Henning Finseraas (bildet) står bak undersøkelsen sammen med kolleger Kjersti Thorbjørnsrud og Arnfinn Midtbøen.

Norske forskere påvirkes av sin ideologiske tilhørighet

Samfunnsvitere ble bedt om å vurdere to studier med identisk metode, men med ulik konklusjon. Resultater som antyder at mangfold er problematisk, møtte langt mer motstand enn den motsatte konklusjonen.

Publisert Sist oppdatert

Akademikere er venstrevridde – og norske akademikere er «ekstremt venstrevridde», ifølge redaktøren i denne avisen, Nils August Andresen:

Godt over halvparten av samfunnsvitere og humanister (henholdsvis 60 og 64 prosent) oppga Rødt, SV eller MDG som partivalg, i henhold til en rapport fra Institutt for samfunnsforskning, gjengitt i Aftenposten. For befolkningen forøvrig er disse partiene normalt de tre minste på venstresiden, påpeker Andresen – og samtidig de som ligger lengst fra den politiske midten i de fleste spørsmål.

Bare hver tiende samfunnsviter og humanist (henholdsvis åtte og seks prosent) oppgir at de ville stemt på Høyre eller Frp – mens tallet i befolkningen er mer enn hver tredje person.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS