Svar til Wernø Holter

Nasjonal Front gjør det ikke systematisk bedre i valg med lav valgdeltakelse. Partiet har gått tilbake siden slutten av 2015. Men vi kan ikke være sikre på at det vil vare.

Publisert Sist oppdatert

Dag Wernø Holter betviler min påstand om Nasjonal Front har tapt oppslutningen de siste par årene. Som det fremgår av min artikkel, og som jeg understreket flere ganger i en tvitterutveksling med Holter, er dette basert både på en sammenligning med de to siste valgene, nemlig EU- og regionalvalg, og på utviklingen på meningsmålingene over flere år.

Holter velger å overse det siste. (Mer om det nedenfor). Han mener stemmetall, ikke stemmeandel er viktigst, og at ”FN er et utpreget protestparti og vil derfor i langt større grad enn mer tradisjonelle partier ta ut sitt velgerpotensiale også ved valg der andre partier ikke klarer å mobilisere like mye.”

Det kunne vært en interessant innvending – altså at FN gjør det bedre når valgdeltakelsen er lav, og at presidentvalget, der valgdeltakelsen er høyere, naturlig gir en mindre prosentandel.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS