Sylvi Listhaug
Sylvi Listhaug

Tid for imamsleiking igjen?

Frp sliter på meningsmålingene. Da er det fristende å spille innvandringskortet. Men det skal mye til for å lykkes.

Publisert Sist oppdatert

For tre uker siden skrev jeg om regjeringspartienes nedgang på meningsmålingene etter at regjeringen ble utvidet med KrF. Nedgangen hadde da særlig rammet Høyre og Venstre. Men siden den gang har også FrP falt betydelig. Gjennomsnittet i februar hos Pollofpolls.no er 11,1 prosent, mot 13 prosent i desember, og ingen av februarmålingene ligger høyere enn 12 prosent. Det begynner å bli lang vei opp til stortingsvalgresultatet på 15 prosent.

Parlamentarisk leder Hans Andreas Limi hintet fredag i en kommentar til Dagbladets krisemåling på 10 prosent til den nye omdreiningen i Keshvari-saken, samt internt bråk rundt stortingsrepresentant Njåstad som delforklaring. Jeg har vanskelig for å se at dette skulle bety så mye.

Snarere tror jeg at regjeringsslitasjen forsterkes av at Frp nå må samarbeide i regjering ikke bare med et parti som ikke ligger så skrekkelig langt fra dem, men også med to partier som mange Frp-velgere misliker. Frp må inngå kompromisser før sakene kommer til Stortinget, og partiets egen profil blir mindre tydelig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS