SPALTIST

Skal Fremskrittspartiet klare å reise seg, må de tilby et reelt alternativ og kjøre sololøp. Og slutte å la Sp slå dem på målstreken gang på gang, skriver Espen Teigen.
Skal Fremskrittspartiet klare å reise seg, må de tilby et reelt alternativ og kjøre sololøp. Og slutte å la Sp slå dem på målstreken gang på gang, skriver Espen Teigen.

Dette er Frps tre store problemer

Fremskrittspartiet har tre sentrale problemer, og det ser ikke ut til at noen hverken ønsker eller er i stand til å løse dem.

Publisert Sist oppdatert

Nå begynner det å bli virkelig kritisk for Siv Jensen & co. Fremskrittspartiet fikk en historisk elendig måling helt ned på 6,4 prosent i VG nylig. Hadde det vært et kommunevalg som sto på trappene, kunne Frp nærmest vært helt utradert.

Partiets problemer er mange. Senterpartiet har vind i seilene, og snapper opp alle velgere som er misfornøyde med regjeringen og ikke befinner seg på venstresiden. Dette er velgere Frp skulle stått klare til å ta imot med åpne armer. I stedet ender partiet opp med å støtte en regjering de helst skulle kvittet seg med.

På toppen av det hele forsyner småpartiene seg av Frp-velgerne. Både Partiet de Kristne og Demokratene har opplevd vekst den senere tiden, hovedsakelig på Fremskrittspartiets bekostning. Dette har lenge vært en sårbarhet for Frp, og noe man tidligere har sett blant annet i Danmark, hvor det har vært en inflasjon i nye innvandringskritiske partier. Utviklingen ble inntil nylig stagget av at partiets høyreflanke har vært holdt i et jerngrep. Så fort dette grepet løsnet, ble det anarki.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS