SPALTIST

Frp på sidelinjen

Fremveksten av en konkurrent på høyresiden tvinger etter hvert frem et mer grunnleggende valg: Tilbake til regjering en gang, eller evig opposisjon som ettsaksparti.

Publisert

Det butter for Sylvi Listhaug. Partiet har skrudd forventningene ned, og ser allerede nå frem mot valget i 2025. Jeg får en følelse av at partiet ikke er helt med i denne valgkampen. Derfor skal også jeg tillate meg å se litt lenger fremover.

Fremskrittspartiet satt i over seks år i regjering, og til slutt ble slitasjen for stor. Bruddet i januar 2020 skulle starte frigjøringsprosessen. Bort med de grå kompromissene, og inn med det rene og blanke Frp. Listhaug hadde riktignok også vært statsråd, men selve symbolet på prosjektet, Siv Jensen, varslet sin avgang i vår. Sammenbruddet i Bompengepartiet rundt omkring i landet burde også ha brakt mange gamle Frp-velgere tilbake.

Velgerne har reagert med å trekke på skuldrene. Listhaug kan umulig si seg fornøyd med meningsmålinger som ligger på samme nivå som de gjorde da hun tok over som partileder i starten av mai. Siden valget i 2017 har Frp tapt hver tredje velger, og etter en kortvarig bedring da partiet forlot regjeringen, har fallet fortsatt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS