Vestlige medier er ikke journalister, men krigspropagandister, mente professor Glenn Diesen under foredraget sitt på konferansen Media i skyggen av krig på Litteraturhuset i Oslo sist lørdag.

Et nytt parti skal stiftes i Norge, inspirert av Mads Gilbert og Glenn Diesen

Samme dag som toårsmarkeringen for invasjonen av Ukraina ble det avholdt fredskonferanse i Oslo. Putin er et offer og Israel del av et amerikansk okkupasjonsprosjekt, kunne tilhørerne lære der.

Publisert

«Jeg advarte dere om at Helsingforskomiteen ville forsøke å kansellere konferansen om jeg fikk være med.» Slik innledet professor Glenn Diesen sitt innlegg på konferansen «Media i skyggen av krig», arrangert av foreningen Fred og Rettferdighet (FOR) på Litteraturhuset i Oslo sist lørdag. 

Samme dag samlet en stor folkemengde seg i Spikersuppa ute i regnværet til støtte for Ukraina på toårsdagen for Russlands fullskala invasjon. Inne på Litteraturhuset ble Diesen introdusert som «Norges modigste intellektuelle», til stor jubel fra de om lag 200 fremmøtte.

Programmet inneholdt en rekke innledere, hvorav de fleste faller litt på siden av hovedstrømsmediene. Målet var å belyse problemet med fallende tillit til nyhetsformidlingen, spesielt i lys av krigene i Ukraina og i Gaza. I tillegg var det noen avstikkere innom Julian Assanges situasjon, blant annet en god og ryddig gjennomgang av jusprofessor Mads Andenæs. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS