SPALTIST

Takk, Geir Lippestad!

Hva får du om du setter sammen asylpolitikken til SV, homopolitikken til Ap, familiepolitikken til KrF, oljepolitikken til MDG, pengebruken til Frp, og en gjeng avdankede folk fra flere partier som har til felles at de taper store kamper? Joda – et nytt parti. I sentrum, selvsagt.

Publisert Sist oppdatert

Det var ikke en helt vanlig tirsdagskveld, 29. september i 2020. Ikke før vi hadde lagt bak oss hanekampen mellom helse- og omsorgsminister Bent Høie og Oslos byrådsleder Raymond Johansen, kom nyheten om at forsvarsadvokat og tidligere Arbeiderparti-byråd Geir Lippestad, sammen med tidligere aktive i Kristelig Folkeparti og Miljøpartiet De Grønne, tok på seg oppdraget med å tilføre et nytt bidrag til den norske partifloraen. Og det mens alle satt og forberedte seg på å bli forbanna over den første av tre TV-sendte presidentdebatter i USA.

Modig, kan en kanskje si, når det kommer til muligheten for å få oppmerksomhet. Litt som å ta ut dårlige saker fredag før påske, slik regjeringer har for vane å gjøre, når de vet at nyhetsjournalister også hater bilkø og vil komme seg til fjells før snøen smelter. Men Lippestad har visst å skaffe seg oppmerksomhet før, og når nåløyet er trangt vet han også hva partiet hans skal stå for:

Alt som er bra.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS