Grepet av øyeblikket

Demokratiet vårt dør ikke hen fordi Justin Bieber har flere følgere enn Obama på Twitter. Jeg har lest Henrik Thunes "Øyeblikkets triumf".

Publisert Sist oppdatert

Demokratiet vårt dør ikke hen fordi Justin Bieber har flere følgere enn Obama på Twitter.

 

Bokanmeldelse:

«Øyeblikkets triumf» av Henrik Thune,

Spartacus forlag 2015

Går verden, slik vi kjenner den, under tweet for tweet? Er vårt vestlige demokrati i ferd med å forvitre, rett og slett fordi vi et stakket øyeblikk konset mer på siste Facebook-oppdatering fra eksen enn på hvorvidt det ville være riktig å stemme Ap eller MDG ved høstens valg?

Dessverre er det dette inntrykket Henrik Thunes «oppgjør med den mediefikserte politikken» gir, etter å ha pløyd meg gjennom hele 138 sider med det som kunne vært en bok til ettertanke. Ja, den kunne til og med gitt en viss varig effekt dersom forfatteren hadde forsøkt å reflektere rundt sine egne spørsmål fra bokens innledning: «Hva gjør den store digitale nyhetsrevolusjonen vi lever midt oppi med politikerne og journalistene? Hva gjør den med styringen av det demokratiske samfunnet?» Thune har intervjuet politikere, redaktører og politiske rådgivere for bedre å forstå hvordan samfunnsutviklingen kan styres i en verden som aldri logger av nettet, padene og smarttelefonene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Digitalt månedsabonnement til kr 119,-

Bestill her

Full pakke: digitalt årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Bli støtteabonnent: Få digital tilgang og tidsskrift, og støtt Minerva med kr 3000,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS