Til ungdommen på en blåmandag

Finnes her sult, nød og klimagassutslipp, skyldes det ikke først og fremst svik, men et sett med rimelige årsaker. Å bekjempe klimaendringer begynner med å forstå de årsakene – og så rette milliardene den veien.

Publisert Sist oppdatert

Først: Klima er et av vår tids store spørsmål – og en sak som bør engasjere alle konservative som mener alvor med pakten mellom de levende, de døde og de ennå ufødte.

Dernest: Det er bra at ungdom streiker for klima. Selvsagt finnes ukloke paroler i en slik demonstrasjon, og demonstrasjoner som dette vil alltid få støtte også fra alt som kan krype og gå av tvilsomme ideologier på venstresiden. Men de færreste skoleelevene som deltok i demonstrasjonene, hadde noe annet mål enn å løfte klimasaken høyere på den politiske agendaen. Det kan vi alle være takknemlige for.

Det eneste jeg har klart å irritere meg over ved demonstrasjonen, er at så mange elever har fått det for seg at de ikke skal få fravær for timene de er borte fra skolen. Vi får nå endelig håpe det føres fravær for streiken. Det er vanskelig å tenke seg noe mindre subversivt enn en statsapprobert protest.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS