NYHET

Rasende bydelspolitiker hevdet hun ble fratatt ytringsfriheten, nå har bydelsutvalget slettet filmen

Bydelsutvalget besluttet å slette alle møtevideoer fra YouTube, etter at Høyres gruppe i bydelen ba om å få klippet slettet.

Publisert

Siden starten av pandemien har bydelsutvalget i Oslo kommune vært nødt til å avholde møtene sine digitalt. I bydel Grünerløkka ble de digitale møtene også brukt som en anledning til å gi befolkningen større innsyn i hvilke saker og aktiviteter bydelsutvalget beskjeftiger seg med. De har lagt ut videooverføring av møtene på YouTube, noe bydelen strengt tatt ikke er pålagt å gjøre, men som kan være et egnet virkemiddel for å få flere til å engasjere seg i lokalpolitikken.

I juni ble det avholdt et slikt digitalt møte, der bydelens syn på beboerparkeringsordningen var blant sakene som ble diskutert. Møtet eskalerte fort til en heftig krangel mellom representantene, der en av Høyres representanter utmerket seg med til dels heftig språkbruk og anklager om at posisjonspartiene forsøkte å sette munnkurv på henne.

Et klipp av representantens atferd ble i slutten av forrige uke spredd på sosiale medier, ofte ledsaget av latterliggjørende kommentarer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS