SPALTIST

Hva er råttent i Tronds heim?

De begynte som idealister i en radikal by. Nå forbindes nettverket rundt Trond Giske med tafsing, tvilsomme eiendomsinvesteringer og maktkåthet.

Publisert

Vi er i Trondheim.

En anti-rasistisk sone! Her boikotter kommunen varer og tjenester som Israel produserer på okkupert palestinsk område, og oppfordrer alle byen innbyggere til å gjøre det samme! Her kan nybakte foreldre søke om kommunal støtte til tøybleier. Bare de lufttørkes, er de bedre for klimaet! I mellomtiden kan man glede seg over et nytt feministhus, og nyte en kaffe på det autonome Uffa-huset, som ifølge egen Facebook-side slåss ikke bare mot rasisme og homofobi, men også mot kapitalisme og «autoriteter» .

Dette var Trond Giskes by. Mannen som var flink til alt! Flink til å skrive, til å tale, til å spille piano, russepresident og leder for Trondheim AUF, og som hadde så gode karakterer etter videregående at han fikk diplom av kongen. Selv hans argeste kritikere vil anerkjenne ham som debattsterk. De fleste næringsministere støver bort, Giske strålte. En ener.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS