– Men hva med de flinke jentene?

Det er vanskelig å snakke om innvandring og kriminalitet. Ikke gjør det verre, Raymond Johansen.

Publisert Sist oppdatert

TV2 har gått gjennom alle dommer der noen er dømt for grov kroppsskade og grov kroppskrenkelse i Oslo fra starten av 2018 og frem til i dag. De finner at 70 prosent av de dømte har innvandrerbakgrunn, mer enn dobbelt så mye som denne gruppens andel av Oslos befolkning generelt. Saken har fått en ekstra aktualitet på bakgrunn av de mange knivangrepene i Oslo den siste tiden.

Byrådsleder Raymond Johansen har ingen lett jobb når han både skal snakke om denne utviklingen. Han må snakke om det på en måte som er åpen og ærlig og som relaterer seg til hverdagen til folk.

Og folk – det er Oslo-borgere både med og uten innvandringsbakgrunn. Den første av disse to klarer han bra. Til Klassekampen kommenterer han kriminalitetsutviklingen, og ønsket om å legge skylden på innvandrere, med å si at man ikke kan si til folk at «du er et problem, at du ikke hører hjemme her, og hvis det kommer enda flere av deg, så blir det enda større problemer». Det er både riktig og viktig, og det er bra at Oslo har en byrådsleder som står opp for borgerne sine.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS