Venstres stortingskandidater
Venstres stortingskandidater

Resett siglar under falskt flagg

Å kritisere Resett er ikkje eit angrep på ytringsfridomen. Det er eit forsvar av den.

Publisert Sist oppdatert

Minerva-journalist Aksel Fridstrøm kritiserer i ein kommentar 24. april at underteikna har engasjert seg i den pågåande twitter-aksjonen mot bedrifter som annonserer på nettstaden resett.no.

Då denne aksjonen starta i påska, valde eg å bli med. Det skulle eg kanskje ikkje gjort. Heile Resett sitt forretningskonsept er jo å fortelje lesarane sine at samfunnseliten held sanninga tilbake, og at Resett er den einaste plassen ein kan stole på informasjonen som kjem. Ja, dei oppmodar til og med lesarane sine til å boikotte seriøse medier (eller «mainstream media», som det heiter i dei krinsane). Så når eg som statssekretær kritiserer Resett, er det vel berre med å styrke denne grunnforteljinga. Det beklagar eg, og var eit vektig motargument mot å gå inn i denne saka.

Når eg likevel valde å engasjere meg, var det på grunn av ei anna side ved Resett sin forretningsmodell: Målretta personforfølgjing av alle som vågar å kritisere dei. Ein mann ved namn Frank Andreassen gjorde bedrifter merksame på at annonsene deira dukka opp på resett.no, via Google sitt automatiske annonseverktøy Adsense. Det førte til at Resett sin «redaktør», Helge Lurås, publiserte ein kommentar om at Andreassen «fortjener litt oppmerksomhet». Dette førte til at Andreassen si private adresse vart publisert i Resett sitt (førehandsmodererte) kommentarfelt. Med det føremål å true han til tausheit.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS