NYHET

WHO-forsker: Ikke stol for mye på amerikansk etterretning

WHO-forsker Peter Daszak mener man ikke kan stole på amerikansk etterretning, men er selv en langvarig partner av laboratoriet han er satt til å granske.

Publisert

Tirsdag ble Verdens helseorganisasjons (WHO) gransking av koronavirusets opphav avsluttet. Under en pressekonferanse uttalte lederen for gruppen på ti forskere, Peter Ben Embarek, at det var «ekstremt lite sannsynlig» at viruset lekket fra et laboratorium. WHO fremholder teorien om at viruset ble overført fra flaggermus til mennesker via et hittil ukjent pattedyr.

Den internasjonale granskingen av virusets opprinnelse ble lenge utsatt som følge av forhandlinger og tautrekking med Kina. Utenriksminister Wang Yi hevder flere studier peker på at viruset oppsto flere steder rundt om i verden enn Kina. Forskerne fra WHO mente det også var muligheter for at viruset kunne ha blitt spredt til Kina via frossenmat, som kinesiske myndigheter også har fremmet den siste tiden.

En talsperson for USAs utenriksdepartement erklærte tirsdag at landet ikke vil akseptere WHOs funn fra Wuhan uten å ha verifisert disse selv ved hjelp av egen etterretning og samarbeid med allierte.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS