SPALTIST

Kommunikasjonssjefen i Finansdepartementet mener det er positivt at 12 av 17 kommunikasjonssjefer i departementene er kvinner. Når det sees som entydig positivt med et stort flertall av kvinnelige ledere innenfor et område, kan en stille spørsmål om når vi er i mål med et likestilt samfunn, skriver Ivar Bu Larssen.

Kvinnedominans til etterfølgelse

I det likestilte Norge er kjønnsbalanse på topp i arbeidslivet viktig helt til det er snakk om kvinnelig dominans. Det er på tide med et paradigmeskifte i likestillings- og kjønnsdebatten.

Publisert

KOM24 brakte for litt siden nyheten om at 12 av 17 kommunikasjonssjefer i de ulike departementene er menn, og at de tjener mer enn sine kvinnelige kolleger i samme stilling. Kommunikasjonssjef Finn Jakob Wålen i Finansdepartementet er usikker på hvorfor det er slik, men tilføyer spøkefullt, «kanskje menn er flinkere til å kommunisere?» Rolf Petter Torvik som er kommunikasjonssjef i Barne- og familiedepartementet understreker at det er viktig å etterstrebe kjønnsbalanse og at det like muligheter for alle, men at det ikke er unaturlig at et flertall av kommunikasjonssjefene er menn, ettersom 70 prosent av offentlig ansatte er menn.

Saken ble fulgt opp på Dagsnytt18 der en sjokkert likestillingsminister Abid Raja og et indignert likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm understreket at dette er noe likestillingslandet Norge ikke kan være bekjent av, og lovte strakstiltak for å utjevne kjønnsgapet. En slik overrepresentasjon av menn i offentlige lederstillinger og lønnsforskjellene i forhold til kvinnene, viser at vi har langt igjen når det gjelder likestillingskampen. I tillegg fikk de intervjuede kommunikasjonssjefene i saken passet sitt påskrevet for mannssjåvinisme og utdaterte holdninger.

Det hele kan synes som en oppkonstruert parodi, men bortsett fra reaksjonene er saken reell nok, hvis en bytter ut menn med kvinner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS