Duma-representant krever tiltak mot romøgler som vil ødelegge Russland

Konspirasjonsteorier florerer i det russiske sikkerhetsapparatet og i tankesmier nær Kreml, forklarer forfatter John Færseth.

Publisert

At det kommer mye rart ut fra det politiske Russland vet de fleste som har klikket seg inn på en artikkel om russisk politikk. Minerva har tidligere skrevet om partilederen og presidentkandidaten Vladimir Zjirinovskij, som blant annet oppfordret til bombing av Ukraina nyttårsaften 2021 og anneksjon av Finland og Alaska før han døde av covid-19 i fjor. Russlands tidligere president, Dmitrij Medvedev, har siden fullskala invasjonen av Ukraina 24. februar kommet med en rekke påstander om Vesten, Ukraina og andre naboland

Zjirinovskij ble beskrevet som en narr, og satt aldri med noe reell makt. Medvedev var på sin side president i fire år, men er i dag ingen makthaver i Kreml. Heller ikke Duma-politikeren Igor Ananskikh, som foreløpig er sist ute med å spre konspirasjoner blant Russlands politikere, kjennetegnes av å sitte med mye makt. Ananskikh har vært valgt til Dumaen siden 2011, først fra Zjirinovskijs parti – med det svært misvisende navnet Liberaldemokratene – men i dag fra partiet Rettferdig Russland.

I en nylig publisert artikkel i tidsskriftet Rettsvitenskap: Historie og modernitet tar Ananskikh og fire medforfattere til orde for en rekke tiltak Russland bør gjøre for å sikre seg mot fremmed inngripen. Det russiske uavhengige mediet Агентство (Byrået) har omtalt artikkelen (på russisk).

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS