NYHET

Medvedev: Alle som bodde i Sovjetunionen vil igjen leve sammen

Et innlegg fra den tidligere presidentens offisielle VKontakte-konto kalte Kasakhstan og Georgia kunstige stater og hevdet russere utsettes for folkemord. Medvedev hevder han ble hacket.

Publisert Sist oppdatert

Russlands tidligere statsminister, president og nåværende nestleder av landets sikkerhetsråd Dmitrij Medvedev har vekket oppsikt med en rekke uttalelser siden landets invasjon av Ukraina i februar. Medvedev har blant annet trukket i tvil hvorvidt Ukraina vil eksistere som land i nær fremtid, og sagt at Geneve-konvensjonen ikke gjelder utenlandske frivillige som kjemper på vegne av den ukrainske stat.

Tirsdag kom nok en uttalelse fra den tidligere presidenten. I et nå slettet innlegg fra Medvedevs offisielle konto på den populære russiske sosiale medieplattformen VKontakte ble det slått fast at «den fatale feilen som skjedde i begynnelsen av 90-tallet [Sovjetunionens sammenbrudd, journ. anm.] vil bli rettet» og at «alle folkene som en gang bodde i den store og mektige Sovjetunionen igjen vil leve sammen i vennskap og gjensidig forståelse». Medvedev hevdet at russiske myndigheter ikke ville spare på krefter eller midler for å oppnå dette, ifølge det kasakhiske nyhetsbyrået KazTAG.

Kreml benytter seg stadig av henvisninger til historien for å rettferdiggjøre sin invasjon av Ukraina og trusler mot andre land i Russlands såkalte «interessesfære». Landet har langvarig bakgrunn som kolonimakt og i løpet av århundrene ble en rekke landområder og folkeslag innlemmet i det russiske (og senere det sovjetiske) imperiet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS