Hadle Rasmus Bjuland, Clement Størksen og Edvard Kunzendorf sitter nå på en benk utenfor Stortinget. Neste år trenger de kanskje ikke å sitte utenfor?

Guttegruppen fra KrF

Hva gjør man om man vil være med på den unge, konservative politiske bølgen? Setter et kobbel med unge, kristne gutter på stortingslistene.

Publisert

De tre KrF-guttene er veldig kjekke – som et ultrapopulært boyband som får jentene til å besvime på konsert. One Direction kanskje? Det er det de foreslår når jeg spør hvilken guttegruppe de har lyst til å bli sammenlignet med. Eller strengt tatt foreslår de Olsenbanden først, men Olsenbanden har vel aldri fått en eneste jente til å besvime?

Flotte navn har de også. 

De heter Clement Størksen, Hadle Rasmus Bjuland og Edvard Kunzendorf. Størksen er politisk rådgiver for KrF på Stortinget. Han lanserte nylig seg selv som førstekandidat i Oslo. Bjuland leder partiets ungdomsorganisasjon, kommer fra Hå i Rogaland og sikter til andreplass i fylket sitt – etter partilederen. Kunzendorf er fra Malvik og skal sanke stemmer ved å snakke om landbruk i Trøndelag. Alle tre kommer fra mer eller mindre kristne hjem – kanskje naturlig nok? De er jo medlemmer av Kristelig Folkeparti.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS