SPALTIST

Statsminister Magdalena Anderssons hestehandel i riksdagen for å overleve et mistillitsforslag har skapt ytterligere problemer for Sveriges muligheter for NATO-medlemskap.

Multikulturalisme kompliserer Sveriges NATO-medlemskap

NATO hadde håpet å slippe inn Finland og Sverige under toppmøtet i Madrid i slutten av måneden. Det vil ikke skje.

Publisert Sist oppdatert

Tyrkia takket denne uken, ifølge Financial Times, nei til å møte representanter fra Finland og Sverige i Brussel, i NATO-regi. Formålet med møtet var å løse uenighetene som gjør at Tyrkia, i praksis, blokkerer de to landenes medlemskap i Atlanterhavsalliansen.

Det er ulike elementer i denne uenigheten, men det mest vriene er at den svenske regjeringen har syltynt parlamentarisk flertall. De er avhengige av støtte fra ett uavhengig riksdagsmedlem. Kurdisk-svenske Amineh Kakabaveh krevde å få definere Sveriges Tyrkia-politikk som motytelse, ifølge SVT.

For ikke å stemme for mistillitsforslaget mot justisministeren – og således skape regjeringskrise – krevde hun en skriftlig garanti fra statsminister Magdalena Andersson om at regjeringen vil opprettholde forbudet mot våpeneksport til Tyrkia og unnlate å terrorstemple ulike kurdiske militser.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS