KOMMENTAR

SV, MDG og Rødt ønsker seg innflytelse på norsk politikk, men dette er noe de borgerlige partiene lett kan nekte denne radikale trioen
SV, MDG og Rødt ønsker seg innflytelse på norsk politikk, men dette er noe de borgerlige partiene lett kan nekte denne radikale trioen

Sett SV på sidelinjen

De borgerlige partiene kan enkelt frata SV enhver mulighet til å gjøre budsjettet rødere. Hvis de tør.

Publisert

I går ble det klart at budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene og SV er i ferd med å låse seg. I dag vil det anstrengte forhandlingsklimaet bli drøftet mellom de parlamentariske lederne på Stortinget.

Bakteppe for uenigheten mellom partene er til dels svært omfattende og kostbare forslag fra SV. I forrige uke la SVs finanspolitiske talskvinne Kari Elisabeth Kaski frem SVs alternative budsjettforslag, der partiet foreslår å øke skattene med over 20 milliarder kroner. Partiet ønsker å øke formuesskatten med 14,7 milliarder og inntektsskatten med 7,3 milliarder.

Etter det som er kjent fra forhandlingene så langt, skal allerede Regjeringspartiene ha innfridd krav fra SV om å flytte på over 3 milliarder kroner i budsjettet, men det dette er langt fra nok for Audun Lysbakken og Kari Elisabeth Kaski: «Det kan være litt nyttig at de selv har lagt på bordet de summene det blir forhandlet om her. Det er ingen parti på Stortinget som ville akseptert et forlik i dette landskapet», uttalte Audun Lysbakken om de lekkasjene fra budsjettforhandlingene til NRK i dag.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS