NYHET

Olje- og energiminister Tina Bru med fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen og statssekretær Tony Christian Tiller.

Lei av ja/nei-debatten om norsk sokkel

– Det blir så forenklet og ensidig, om og om igjen. Vi kunne for eksempel fint hatt en debatt om konsesjonspolitikken, men det har vi aldri, sier olje- og energiminister Tina Bru (H).

Publisert

13. august la olje- og energiminister Tina Bru (H) ut en status, eller rant, på Facebook. Fokus var debatten om at Norge må starte avvikling av olje- og gassindustrien. Jeg blir matt, skrev hun. Og videre: «Det finnes visst ingen andre løsninger eller diskusjoner som er relevante for klimadebatten. Det går i ett spor, kontinuerlig. Vi må stanse letingen umiddelbart, sette en sluttdato, avvikle næringen i sin helhet.»

– Hva kan en gjøre for å endre den offentlige debatten rundt oljesektor, klima- og miljø?

– Jeg vet ikke om det går an å få endret debatten, men jeg håper på det. Dette er heller ikke første gang jeg tar tak i dette. Jeg har gjort det flere ganger, også som menig stortingsrepresentant. Tidlig etter at jeg kom inn på Stortinget merket jeg jo at det er en veldig polarisert debatt. Merkelappene kan være ufine og språkbruken hard, svarer Tina Bru.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS