KOMMENTAR

Trumps sykdom har forsterket nedgangen på målingene.

Kræsjer Trump?

Meningsmålingene har vært brutale for presidenten de siste dagene. Kanskje vender de tilbake til det mer normale, men det normale er ikke nok til seier.

Publisert Sist oppdatert

Hver dag kommer med sine egne begivenheter i presidentvalgkampen. Dagens nyhet er at den neste presidentdebatten blir virtuell, der kandidatene deltar fra hvert sitt sted.

Men de siste to ukene er preget av to store hendelser – debatten mellom kandidatene den 29. september, og Trumps covid-smitte noen dager etterpå. Presidenten kom dårlig ut av begge, men de ligger så samlet i tid at det er vanskelig å skille mellom effekten av de to.

Samlet sett er bildet likevel entydig. Sammenlignet med for snaue to uker siden, har Biden økt sitt forsprang i de nasjonale målingene fra omkring 7 prosent til 9-10 prosent, og forspranget er nå det største noen gang, på linje med starten av juli. Spriket mellom målingene er stort, men flere målinger peker mot et skikkelig valgskred, som CNNs Biden-ledelse på 16 prosentpoeng, eller Wall Street Journals 14 prosent.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS