KOMMENTAR

Donald Trump satser stort på at lov og orden skal vinne valget for ham.

Lov og orden!

Mange tror at opptøyene vil styrke Trumps oppslutning. Meningsmålingene underbygger ikke dette.

Publisert

De siste dagene er jeg blitt spurt av en rekke medier om hvordan den siste uro i kjølvannet av politiskytinger vil slå ut på oppslutningen om Donald Trump. Her finnes det mange sterke meninger, og som jeg skrev i forrige uke tror mange kommentatorer (og tilsynelatende betttingmarkedene) at Trump vil tjene på dette. Men hva mener folket, altså velgerne som faktisk er det som teller? La meg dele noen målinger med dere.

Politicos måling tatt opp av Morning Consult 28-30. august viser at Biden har et klart forsprang – 47-39 i spørsmålet om hvem som best takler «offentlig sikkerhet». I spørsmålet om hvem som best håndterer raserelasjoner leder Biden 51-32 – Trump ligger alltid godt etter i slike spørsmål.

Målinger fra tidligere i sommer tyder også på at «lov og orden», også når det er frakoblet raserelasjoner, ikke er en åpenbar vinner for Trump. Hos Washington Post foretrakk 50 prosent Biden, mot 41 for Trump, som den som best kan håndtere «kriminalitet og sikkerhet. (Det må nevnes at i denne målingen ledet Biden med hele 15 prosent samlet sett). Hos Pew ledet Biden 46-43 i å håndtere «law enforcement and criminal justice issues». En Kaiser Family Foundation-måling ga Biden ledelsen 51-41 i å opprettholde lov og orden, 55-36 i å takle politivold og 58-34 i å håndtere raserelasjoner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS