Sluttspill for Trump

USA rystes av utviklingen i «Russiagate» – saken om Trump-kretsens koplinger til Russland, og russisk påvirkning av valgkampen 2016. Vi ser konturene av et sluttspill for Trump.

Publisert Sist oppdatert

 

Trump var en uvanlig polariserende kandidat, og utviklingen videre har gjort han til den mest upopulære presidenten så langt i perioden. Han har ikke klart å gjennomføre betydningsfulle lover eller reformer, og har mistet støtte i eget parti for helsereformen.

Russiagate kalles åpent «Stupid Watergate».

«Russiagate» preger Trump-administrasjonen og mediebildet. Det er en såpeopera, men uten komedie og kjærlighet. Trump’s forsvar blir drevet fra skanse til skanse på svært kort tid. Først ble det benektet kontakt med Russland, så var det bare ubetydelige møter. Deretter ble møter med russiske forbindelser bekreftet, men dette var ikke med konspirativ hensikt. Deretter var forsvaret at det ikke er ulovlig, og til slutt at «alle gjør det».

Det Hvite Hus blir beskrevet som forsuret og i en beleiringstilstand. Nær sagt alle Trump-støttespillere har gått høyt på banen med benektelser av russiske forbindelser, men viser seg ved nærmere ettersyn å ha avgjørende økonomiske eller politiske forbindelser til Russland.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS