NYHET

WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus

WHO: Granskningen av virusopphavet blir trenert politisk

– 4,8 millioner døde og deres pårørende har krav på et svar på hvor viruset kom fra, skriver WHOs ledelse i en ny lederartikkel til tidsskriftet Science. De krever forsterket sikkerhet og overvåkning av laboratorier verden over.

Publisert Sist oppdatert

I dag annonserte Verdens Helseorganisasjon (WHO) deltagerne i en ny gruppe som er blitt opprettet å granske opphavet til nye sykdommer. Den nye gruppen er gitt navnet Scientific Advisory Group for the Origins of Novel Pathogens (SAGO), og vil blant overta arbeidet med å granske opphavet til SARS-CoV-2.

Samtidig har Verdens Helseorganisasjon i dag også publisert en lederartikkel i det medisinske tidsskriftet Science med en ramsalt kritikk av prosessen med å spore virusopphavet så langt: «Globalt har minst 4,8 millioner mennesker dødd av COVID-19. De og deres familier skylder svar på hvor og hvordan viruset oppsto», skriver Maria Van Kerkhove, Michael Ryan og Tedros Ghebreyesus som alle inngår i WHOs ledergruppe.

De utdyper også om hvordan deres arbeider med å forstå opphavet så langt har møtt flere utfordringer, herunder også av politisk art:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS