NYHET

Koronavirus

Fire dager som endret diskusjonen om virusets opprinnelse

Amerikanske virusforskere mente først at SARS-CoV-2 viruset var inkonsistent med forventningene fra evolusjonslæren, men ombestemte seg i løpet av kun fire dager.

Publisert Sist oppdatert

At viruset som har forårsaket koronapandemien, ikke har et naturlig opphav, men i stedet har unnsluppet fra et laboratorium i Wuhan, var tidlig et diskusjonstema på høyt nivå mellom amerikanske forskere og myndighetspersoner. Det fremkommer av Anthony Faucis e-poster som nå er utlevert gjennom Freedom of Information Act og publisert av det amerikanske nyhetsstedet BuzzFeed News.

I en epost-utveksling mellom Fauci og virusforskeren Kristian Andersen fra 31. januar 2020, skriver Andersen at hans gruppes foreløpige analyse viser at viruset ikke svarer «til forventningene fra evolusjonslæren», og at deler av virusgenomet «har merkverdige egenskaper».

Kristian Andersen publiserte 17. mars artikkelen Proximal Origins of SARS-CoV-2, der det argumenteres for det motsatte syn – og at SARS-CoV-2 viruset mest sannsynlig har et helt naturlig opphav.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS