Slik skal Sosserna vinne 350 000 velgere fra Sverigedemokratene

61 prosent av svenske velgere oppgir innvandringsspørsmålet som viktig for dem. Nå vil Sosialdemokratene bli partiet for lov og orden og raskere integrasjon.

Publisert Sist oppdatert

På tirsdag 30 januar la de svenske sosialdemokratene frem sin nye valgstrategi. Strategien tar mål av seg å vinne tilbake 350 000 velgere fra Sverigedemokratene og 700 000 velgere fra den borgerlige Alliansen. Raskere integrering, lov og orden og bedre velferd pekes ut som Sosialdemokratenes parolesaker frem mot valget til høsten.

Bli abonnent på Minerva, høyresidens nettavis: Kun 1,- første måneden!

Helse og innvandring viktigst

I en undersøkelse presentert sammen med strategien fremkommer det store endringer i holdningene blant svenske velgere. Saker som tidligere har preget svensk politikk som helsevesenet, skole og miljø har falt i viktighet blant velgerne. Samtidig har antallet velgere som oppgir innvandring og integrering og lov og orden som viktige saker økt i løpet av den målte perioden som strekker seg tilbake 2013.

Helse er fremdeles den viktigste saken blant svenske velgere, men antallet velgere som oppgir dette som en sak som opptar dem der redusert fra 75 til 65 prosent. Saken med størst vekst er innvandring og integrering som 61 prosent av velgerne nå peker på som en av sine viktigste saker.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS