SKRÅBLIKK

Fleinsopp, statsministeren og billige tjenere

Vår observatør JJ oppsummerer uken som gikk i norsk samfunnsliv.

Publisert

Denne uken var det 11 år siden 22. juli. Det er i teorien en dag for samhold, men med tiden er det likevel blitt en fast tradisjon at dagen markeres av smålig kjekling mellom politikere, og vagt snakk om ytringsansvar.

Overraskende denne gang var likevel at det var Arbeiderpartiets statsminister Jonas Gahr Støre som fant ut at tiden var inne til å be vanlige muslimer om å ta avstand fra ekstreme muslimer, som nå trolig vil be om at de ikke må forveksles med ekstreme ekstreme muslimer.

Der røyk Sylvi Listhaugs 22. juli-tale! JJ håper noen i AUF minner Støre om at også han har ytringsansvar, slik skeive muslimer nå gjør.

22. juli ble også dagen hvor Magnus Slagsvold Støre, statsministerens sønn, meldte seg på i samfunnsdebatten via Dagbladet. Han brukte dagen til å fremme synspunkter som JJ er usikker på om skal klassifiseres som moderat eller ekstrem hippie-hinduisme.

Ruset på fleinsopp klart han endelig å se seg selv som «i ett med universet.»

Unge Støre hoppet av psykologistudiet, og lever nå av å selge pustekurs og samlinger hvor man synger mantrahymner i skogen.

«Minst mulig er mest mulig, for da blir omgivelsene som allerede er der så sterke,» forteller unge Støre.

Hvis statsministersønnens og millionærarvingens tanker får større gjennomslag, kan mye politikk legges om.

For det første bør vi kutte ut all u-hjelp. De som ikke har noe, har jo mest. Sosialhjelp ryker også. Rusmisbrukere bør i det hele tatt bare få sitte i fred og tygge sopp i skauen, mens de føler seg i ett med det hele, og statsministersønnen spiller på bambusfløyta si.

Men er statsministersønnen også for høyere formuesskatt? Blir den høy nok, kan det hende han må slutte med pustekursene og få seg en ordentlig jobb.

JJ gleder seg uansett til Arbeiderpartiets rusreform.

I DN tok professor Victor Norman til orde for at flere i nedre halvdel av normalfordelingen, burde få lønnstilskudd slik at noen gadd å ansette de uproduktive stakkarene.

Når JJ ser utover sin en gang velstelte hage, applauderer han professorens forslag.

Hvis staten betaler 150 kroner timen, vil JJ slenge på en hundrings, og snart vil hagen hans myldre av gartnere.

Sant å si har JJ alltid hatt lyst på både butler, stuepike og en vaktmester.

Gitt professor Normans liberale innvandringspolitikk kan vi importere billige tjenere faderlig fort. På sikt blir de jo de nye seierherrene, skal vi tro ham.

I Dagens Næringsliv tordner også Hilde Midthjell, Norges eneste kvinnelige milliardær som har skapt formuen sin selv, mot formuesskatten og mot norske politikere, som ifølge henne aldri ville fått jobb som mellomleder hos henne en gang.

Hun advarer også mot polarisering og mot billig retorikk.

I Klassekampen rykket Ola Borten Moe, forsknings- og høyere utdanningsminister, ut mot EUs klimamål: Energi- og strømprisene i Europa vil gjøre det umulig å drive industri her.

Ergo må EU skrote klimamålene.

Nå skal JJ gå for sitt aftenbad. Igjen synes han synd på Jonas Gahr Støre. I en alder av 61 har statsministeren en kone som er nyutdannet prest og en sønn som hyller hinduismens vitenskapelighet.

På jobb er han i allianse med et parti som mener den eneste saken han virkelig har løftet høyt, klimasaken, vil rasere norsk industri og bosetting.

Vi kan se for oss at Putin muligens mobber Støre litt for dekadente hinduavkom, Putins døtre er henholdsvis genforsker og matematiker.

Isåfall, kjære Jonas, gjelder det å puste med magen!

Fortsatt god sommer!

Powered by Labrador CMS