KOMMENTAR

Antisemittismen kommer til syne i motstanden mot koranbrenningene i Sverige

Også det iranske regimet benytter koranbrenningene til sin egen propaganda. Det gir nok en grunn til ikke å gi etter for nye angrep på ytringsfriheten.

Publisert

Koranbrenningene i Sverige og Danmark har virvlet opp en rekke spørsmål. Ett angår svensk sikkerhet, spesielt i forbindelse med den kronglete veien mot svensk NATO-medlemskap. Tyrkia forstår at dette gir mulighet for å være ekstra kravstor mot sin kommende allierte.

I tillegg bidrar angrepene på svenske utenriksstasjoner i arabiske land til å skape nye sårbarheter for svensk sikkerhet. Russland forstår godt situasjonen, og har – ifølge den svenske regjeringen selv – iverksatt påvirkningsoperasjoner mot Sverige fra arabiske land. At Sverige er hjem til en svært stor muslimsk befolkning, gjør ikke situasjonen noe enklere. 

Hjemme, også i Norge, har vi hatt en ny runde med ytringsfrihetsdebatt, slik vi får hver gang noen skjender koranen. Vi lander omtrent der vi pleier, ved å konkludere med at selve gjerningen er kritikkverdig, men at den likefullt skal gis rettslig vern innenfor ytringsfrihetens rammer. Skjønt, mange vil synes det er bekymringsfullt hvordan grensestolpene for blasfemi og ytringer flyttes når andre hensyn taler for det.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS