– Det er veldig spennende å være med i dette utvalget. Noe av den fremste ekspertisen på kunstig intelligens er samlet her, sier Bård Ludvig Thorheim om det ferske ekspertutvalget.

Høyre nedsetter ekspertutvalg om kunstig intelligens

Regjeringen mangler politikk for å møte utfordringene, og det er naturlig at Høyre tar den rollen, sier stortingsrepresentant og utvalgsmedlem Bård Ludvig Thorheim til Minerva.

Publisert

Den kunstige intelligensen kommer, enten vi liker det eller ei, og den kommer raskt. Uvissheten om hvilke muligheter og utfordringer teknologien åpner for skaper en del bekymring, både blant eksperter og folk flest. I våres underskrev en rekke av verdens ledende eksperter et åpent brev som etterspurte en seks måneder lang pause i videre utvikling av kunstig intelligens (KI) med en rekke argumenter til grunn.

Lite tyder imidlertid på at teknologien lar seg pause eller stanse, og onsdag nedsatte Høyre et ekspertutvalg om KI.

– Vi skal finne gode løsninger som legger til rette for at Norge skal bygge kompetanse og være langt framme når det gjelder å anvende kunstig intelligens for å skape verdier og løse samfunnsproblemer, samtidig som vi balansere behovet for regulering og grensesetting, sier tidligere statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet Paul Chaffey i en pressemelding.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS