– Dersom jeg var en av NHOs medlemsbedrifter, hadde jeg vært forbanna, sier Ola Svenneby til Minerva. Han er overrasket over at regjeringen og LO fikk med seg NHO på lovforslag om at bedriftsstyrer må bestå av minst 40 prosent av hvert kjønn.

– NHO stoler ikke på egne bedrifter

Unge Høyre-leder Ola Svenneby er overrasket over at NHO går inn for kjønnskvotering. Det er viktigere å få flere kvinner inn i privat næringsliv enn i bedriftsstyrer, mener han.

Publisert

Tidligere denne uken ble det klart at regjeringen vil innføre kjønnskvotering som likestillingstiltak i private norske bedriftsstyrer. Dersom stortingsflertallet stiller seg bak lovendringen, vil tusenvis av styrer måtte bestå av minst 40 prosent av hvert kjønn allerede neste år.

Både LO og NHO er med på avtalen. NHO har tidligere vært imot kvoteringsloven for styrer i ASA-selskapene, men administrerende direktør Ole Erik Almlid uttalte denne uken til VG at: «Næringslivet er veldig opptatt av likestilling og mangfold. Vi har erkjent at det går for sent. Derfor har vi vært med på disse samtalene og utarbeidet en løsning vi synes er bra.»

Mens Næringslivets hovedorganisasjon mener forslaget er godt, skrev Minerva på tirsdag at andre næringslivsorganisasjoner reagerer negativt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS