NYHET

– Det som foregår i Iran nå, er den største protesten mot regimet siden 1979

Et voldsomt raseri fra desillusjonerte unge iranere truer ayatollahenes posisjon og gjør at grunnleggende endring er innen rekkevidde, mener den norske-iranske journalisten Mina Ghabel Lunde. Likevel reagerer medier og regjeringer med et skuldertrekk.

Publisert

Med energikrise og frykt for atomkrig er det kanskje ikke uventet at Europa i stor grad har preget det norske nyhetsbildet den siste tiden. Likevel foregår det store og viktige ting utenfor kontinentets grenser som også fortjener omfattende dekning.

Det siste poenget var viktig for journalisten Mina Ghabel Lunde da hun tidligere i måneden skrev et innlegg på sin Facebook-konto for å opplyse om hva som foregår i Iran akkurat nå.

Landet preges av massive protester og krav om regimeendring i kjølvannet av det brutale drapet på den unge kvinnen Mahsa Amini i september. Myndighetenes forsøk på å slå ned opptøyene med vanlige virkemidler – trusler, nedstenging av internett, vold og drap – har ikke båret frukt, og vi er inne i den femte uken av landsdekkende protester.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS