Partileder Geir Lippestad har selv aldri tatt til orde for forbud mot koranbrenning, men mange andre i partiet har ført en kampanje i lukkede Facebook-grupper, der de har lekt med følelsene til muslimer, sier Arshad Jamil i Muslimsk Dialognettverk (MDN) til Minerva.

– Jeg tror de få som har stemt på dem, har trodd at Sentrum kan forby koranbrenning i et kommunevalg

Partiet Sentrum fridde bevisst til innvandrervelgere under valgkampen. Det er også grunnen til at ledelsen i ungdomspartiet melder seg ut.

Publisert

Partiet Sentrum, ledet av Geir Lippestad, fikk inn representanter i syv kommuner etter valget: Oslo, Kristiansand, Nordre Follo, Drammen, Frogn, Ås og Lørenskog. I Oslo ble Sentrum til og med større enn nykommeren INP.

Partiet skal bygge sin politikk på «vedtatte menneskerettigheter og FN sine bærekraftsmål» og er «tverrpolitisk og blokkuavhengig». Men hvem har partiet henvendt seg til for å få støtte til å fremme disse menneskerettighetene?

Et sentralt punkt i partiets valgkampmobilisering skulle vise seg å bli en resolusjon enstemmig vedtatt av partiets sentralstyre 7. august i år. Her slås det fast at koranbrenning utgjør en hatytring som dermed må forbys: «Brenning av Koranen i kontekst med hatefulle ytringer bør etterforskes av politiet som brudd på straffelovens paragraf 185 på lik linje med brenning av prideflagg.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS