Tidligere Linderud-rektor husker godt utfordringen med haram i skolen

Under tidligere rektor Bjørn Ekren laget skolen et internt notat som blant annet beskriver hvordan elever brukte ordet «haram» om kvinner som gikk med bukse.

Publisert Sist oppdatert

Episoden der tre gutter i 10. trinn på en skole i Oslo nektet å håndhilse på rektor under utdeling av diplom, har fått svært mye oppmerksomhet. Både elevenes agering og rektors reaksjon har blitt diskutert. Det er nå også kjent at opptrinnet utspilte seg på Linderud skole i Groruddalen. 

På sosiale medier har det sirkulert et utdatert, eldre brev, signert av den tidligere rektor ved Linderud, Bjørn Ekren. I brevet går det frem at skolen for mange år siden også hadde utfordringer knyttet til enkelte elevers tolkning av hva som er «haram», altså tillatt innen Islam.

«I løpet av de siste halvåret har vi opplevd at elever med muslimsk bakgrunn har kommet med sårende bemerkninger til hverandre i forhold til å være en god muslim», står det i skrivet. Tiltaket som ble iverksatt var at to muslimske foreldre og rektor ville gå runde i klassene fra 2.-7. trinn for å diskutere dette. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS