KOMMENTAR

Nedrig og unødvendig om private sykehjem

Sveriges utenriksminister legger skylden for høye dødsfall på private eldrehjem. Den grunnløse og sjikanøse anklagen er tidligere fremmet av Jonas Gahr Støre.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med Deutsche Welles engelskspråklige nyhtskanal DW News snakket Sveriges utenriksminister, Ann Linde (S), forrige uke om de høye svenske dødstallene under koronaepidemien.

Intervjuet er allerede blitt kontroversielt i Sverige. Moderaternas leder Ulf Kristersson mener Linde fremstår som både arrogant og selvtilfreds i møte med mange av de helt rimelige spørsmålene hun får. Han kritiserer henne også for å komme med svakt funderte påstander om hva som har forårsaket høye dødstall på landets eldrehjem.

Kristersson farer ganske lett over dette siste punktet, men det er det ingen grunn til. Det er på samme tid en sjikanøs påstand mot privat drevne eldrehjem og en ansvarsfraskrivelse på trumpsk nivå for regjeringens politikk. Og den er relevant også for oss i Norge, for påstanden har festet seg i det sosialdemokratiske miljøet ikke bare i Sverige, men også i Norge.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS