SPALTIST

En av plakatene som henger på T-banen i London oppfordrer passasjerer som utsettes for påtrengende stirring til å kontakte politiet.

Argusøyne på T-banen

Passasjerer i London oppfordres nå til å politianmelde de som stirrer. Det ser ut til å ha effekt.

Publisert

Alle som har tatt det innfløkte T-banesystemet i London («The Tube»), må ha merket hvor trangt og kompakt alt er. Rulletrappene er smale, togene ser ut som de så vidt får plass gjennom tunellene, og man er nødt til å sitte langs sidene rett overfor sine medpassasjerer. Det kan også være mye trengsel, ikke minst i rushtrafikken langs de mest trafikkerte linjene.

Kort sagt, alt ligger til rette for at man må beherske kunsten å te seg urbant: Ikke smile, ikke snakke, ikke se. Mobilsurfing og plugger i ørene er et greit utgangspunkt.

Sånn oppleves det ikke for alle, spesielt ikke for kvinnelige passasjerer, dersom vi skal dømme ut fra siste tiders lokalnyheter fra London. Stadig flere kvinner går til anmeldelse av seksuell trakassering og uønsket seksuell oppmerksomhet på kollektivtransporten i byen. I fjor var det neste høyeste antallet rapporterte tilfeller noensinne.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS