Nettbrett og kritiske venner
Bærum kommune startet i 2015 et pilotprosjekt med nettbrett i fem skoler. Vi gambler ikke med våre elever. Vi erkjenner at noen må våge å gå først!
Bærum kommune startet i 2015 et pilotprosjekt med nettbrett i fem skoler. Erfaringene var så positive at vi besluttet å utvide pilotprosjektet med ytterligere 10 skoler. Dette blant annet for å få et enda mer solid utgangspunkt for våre handlingsplaner og ønsker. Vi gambler ikke med våre elever, men vi erkjenner at noen må våge å gå først!
Prosjektet blir svært stort, ca. 6000 elever og lærere. Målet er ikke teknologien i seg selv, men bedre, mer relevant og mer motivert læring for elevene. Vi vil ha elever som går fra «konsum av teknologi» til produksjon av kunnskap med bruk av teknologi. I et lengre perspektiv har satsingen også klare intensjoner om å gjøre skolene i Bærum til en attraktiv arbeidsplass for fremtidige nyutdannede lærere. Våre elever fortjener de aller beste lærere – da må vi være attraktive.
Teknologien er et verktøy vi ser kan bidra til å endre praksis på skolene. Vi vet mye i dag om hvilke metoder som virker og ikke virker. Slik vi ser det kan nettbrett være en katalysator som hjelper lærerne til å få til endret praksis. Vi tenker her mer tilpasset opplæring, mer og bedre læring for alle, inkludert de som trenger det mest – både svakt presterende og de svært evnerike. Det forutsetter opplæring i læringsledelse og tilpasset opplæring, og vi har planene klare for dette i forkant av utrulling på de neste 10 skolene – selvfølgelig også planer for opplæring i bruk av nettbrett med bl.a. egne lærere – «learning by peers»
Full pakke: digitalt årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-
Bestill her
Bli støtteabonnent: Få digital tilgang og tidsskrift, og støtt Minerva med kr 3000,-
Bestill her