SPALTIST

Blomster på plassen mellom London Pub, Per på hjørnet, Herr Nilsen og Tinghuset etter terroren 25. juni 2022.

Vi trenger flere tiltak mot politisk vold

I en tid med mye uro, økende priser og hvor flere opplever utrygghet om egen økonomi, er det viktig at vi er på vakt mot radikalisering. Mer kunnskap, forebygging og verktøy for politiet og PST er nødvendig.

Publisert

I et demokratisk og fritt samfunn er det helt uakseptabelt og svært alvorlig at enkelte mener de kan bruke vold for å oppnå politiske mål. Ekstremisme er en trussel mot både demokratiet og enkeltmennesker. I trusselvurderingen for 2023 vurderer PST det som mulig at ekstreme islamister eller høyreekstreme vil gjennomføre terrorhandlinger i Norge. Det er disse to gruppene som har den høyeste sannsynligheten for å gjennomføre terrorangrep.

Ingen skal frykte å bli angrepet, skadet eller drept fordi andre ønsker å oppnå politiske mål. Målgruppen for angrep fra både islamister og høyreekstreme er minoriteter og myndighetspersoner som ikke passer inn i deres verdensbilde.

Ingen er født høyreekstrem eller ekstrem islamist. Utviklingen skjer ikke over natten. Radikaliseringsprosessen foregår over tid.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS