NYHET

Regjeringen vil gi bort ytterligere 1,2 millioner vaksinedoser

– Det er uaktuelt å ta vaksiner som er finansiert over bistandsbudsjettet og gi til nordmenn, uttaler utviklingsminister Dag Inge Ulstein. Frp og Senterpartiet mener dosene bør gå til egen befolkning. Om spørsmålet kommer til behandling i Stortinget, kan det bli flertall mot regjeringen, dersom også Arbeiderpartiet sier ja til flere norske vaksinedoser.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne måneden skrev bistandsavisen Development Today at Norge har takket nei til tilbud om 700 000 vaksinedoser, som norske myndigheter har hatt mulighet til å kjøpe gjennom COVAX.

COVAX er et internasjonalt vaksinesamarbeid under ledelse av WHO og The Global Vaccine Alliance (Gavi) der landene som deltar kan kjøpe inn vaksiner både til seg selv, og andre. Samarbeidet er en del av ACT-A som ble lansert som et omfattende globalt samarbeid for rettferdig tilgang til vaksiner, legemidler og diagnostisk utstyr til covid-19.

Norge og Sør-Afrika har påtatt seg lederskapet for dette samarbeidet, for å bidra til økt global innsats og solidaritet i håndteringen av covid-19.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS