KOMMENTAR

Pride-paraden i Oslo 2018. Foto: Human-Etisk Forbund / Flickr (CC BY-SA 2.0)

I mangel av reelle fiender må LHBT-aktivister ta det de kan få

Norske mørkemenn er ikke hva de var. Men hva skal aktivistene gjøre hvis ingen vil nekte transpersoners rett til å eksistere?

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 5. september arrangerte Foreningen for alle konservative studenter (FAKS) foredraget «Den nye kjønnskampen – problemet med radikal kjønnsideologi» ved Universitetet i Oslo. Foredragsholder var Espen Ottosen, teolog, filosof og informasjonsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband. Ottosen er også fast bidragsyter til Morgenbladets spalte «Kjønnsliv», en spalte om kultur og biologi, feminisme og anti-feminisme, kjærlighet og kjærlighetskamp, hvor han skriver fra et kristen-moralsk perspektiv.

FAKS’ Facebook-side ble arrangementet beskrevet slik:

«På få år har spørsmålet om kjønnsidentitet – gjerne koblet til debatter om endring av juridisk kjønn og transpersoners rettigheter – inntatt en sentral plass i norsk samfunnsdebatt. Dette foredraget analyserer hva som ligger til grunn for den radikale kjønnsideologien som innebærer at kjønn løsrives fra biologiske realiteter og utelukkende gjøres til et spørsmål om selvdefinering. Særlig vil foredragsholderen diskutere forholdet mellom å ivareta behovene til en liten og sårbar minoritet opp mot problemet med å foreta en radikal omdefinering av samfunnets kjønnsforståelse.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS