KOMMENTAR

Øst-Europa har rett til å velge sin egen fremtid

Rød Ungdom anklager utenriksministeren for historieløshet, men ungdomspartiets egne uttalelser om dagens anspente forhold mellom øst og vest mangler historisk innsikt og respekt for demokratiske beslutninger i de tidligere sovjetiske satellittstatene.

Publisert Sist oppdatert

Omtrent like sikkert som at Høyre vil avvikle formuesskatten er det at Rødt vil avvikle NATO – eller i det minste trekke Norge ut av alliansen. Høyre har riktignok vannet ut kravet om formuesskatten de siste par årene, mens Rødt synger den samme, gamle visa.

Sist ut er partiets yngre garde. Leder i Rød Ungdom Alberte Tennøe Bekkhus og sentralstyremedlem Selma Flo-Munch legger i en kronikk i VG tirsdag skyld på NATO og USA for dagens anspente situasjon med Russland, som inntil videre har kulminert med et stort antall russiske tropper på grensen til Ukraina. Rød Ungdom anklager utenriksminister Anniken Huitfeldt for historieløshet og gjentar grunnløse påstander fra russisk hold om at NATO tidligere skal ha lovet russerne ikke å utvide alliansen østover.

I Russlands skygge

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS