KOMMENTAR

Pride har blitt til sin egen fiende

Pride har gått til angrep på egen sak; de er i ferd med å presse andre til å være noe annet enn det de er. Da blir Pride ikke bare Thons, men sin egen fiende.

Publisert Sist oppdatert

For å kunne forstå Thon-fadesen – og det bisarre ved et sosialt krav om å flagge Pride – kan vi begynne et helt annet sted, nemlig i California. 

Denne uken møtte nemlig flere hundre demonstranter opp utenfor den offentlige grunnskolen i Glendale, som er hjem til en av de største armenske diasporaene i USA. Anledningen var at skolestyret skulle anerkjenne juni som Pride-måned for femte år på rad. Men demonstrasjonen var egentlig rettet mot noe annet, og mot noen maktinstanser som svever over demonstrantene på et utilgjengelig, føderalt nivå: Undervisningsopplegget om kjønn og seksualitet.

Det var foreldre ved skolen som skal ha organisert demonstrasjonen, og de understreket at de ikke var ute etter å fordømme LHBT-miljøet, men at de ville ha retten til å være med å bestemme hva slags kjønns- og seksualitetsundervisning barna deres skal igjennom, og når de skal igjennom den.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS