Sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea

Nordea tror ikke lenger på norsk rentekutt i 2024

«Det store spørsmålet er egentlig hvorfor alle venter at rentene snart må komme ned», slår sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea fast i nye prognoser. Han venter ikke noe kutt i det hele tatt fra Norges Bank i år, og tror den nye rentenormalen er som den gamle normalen før finanskrisen.

Publisert

Han ble borte som en knyttneve blir borte når du åpner hånden, sier Sam Spade i Dashiell Hammetts hardkokte krim «Malteserfalken» (1930). Troen på norske rentekutt i 2024 har ikke fordampet like raskt, men det er ikke så langt unna.

I ferske prognoser onsdag morgen sier sjeføkonom Kjetil Olsen og seniorøkonom Dane Cekov i Nordea Markets at de ikke lenger tror på norske rentekutt i 2024. De venter heller ikke mer enn to rentekutt i 2025, og at Norges Banks styringsrente i så fall vil ligge på 4 prosent ved utgangen av neste år.

Norges Bank signaliserte i mars at første kutt i styringsrenten mest sannsynlig kommer i september, med det vanlige forbeholdet om at dette ikke er noe løfte, men en betinget prognose. Sentralbanksjef Ida Wolden Bache gjentok tirsdag denne uken at første rentekutt trolig kommer i høst. Norges Banks prognoser før påske tilsier at styringsrenten er satt ned fra 4,5 prosent nå ned mot 3,5 prosent ved utgangen av 2025.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS