NYHET

Den russiske studenten Anna Jevsejeva krever en unnskyldning fra forfatter Erlend Loe for hans kronikk i Aftenposten fra april. Hun anklager også norske aviser for russofobi.

Frykter norske medier kan bli talerør for russisk propaganda

Den russiske studenten som i Aftenposten hudflettet Erlend Loe for «russofobi», har bånd til russiske myndigheter og har oversatt en bok av Tormod Heier til russisk på vegne av Putin-alliert.

Publisert Sist oppdatert

I en kronikk publisert i Aftenposten tidlig i april deler forfatter Erlend Loe egne positive erfaringer og møter med Russland og det russiske folk. Loe ser tilbake i historien, og skriver at han har «enorm respekt for alt det sovjetiske folk ofret» under andre verdenskrig, og at han er «evig takknemlig for at dere slo tyskerne tilbake og mer enn noen andre bidro til at Nazi-Tyskland til slutt imploderte i sitt eget nettverk av løgn og hat».

Krigen i Ukraina omtaler han derimot som en «løgn», og sidestiller invasjonen med Hitlers invasjon av Sovjetunionen i juni 1941. Avslutningsvis oppfordrer han russere til å ta et oppgjør med Putins angrepskrig og å se gjennom myndighetenes løgner og propaganda.

«Ingen andre enn russere kan rydde opp i dette. Vær så snill og gjør noe med det. Slik at vi som er glad i Russland, kan fortsette å være det.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS