KOMMENTAR

Republikanerne skremmer med at opptøyene etter politiskytinger er landets fremtid dersom Biden vinner.

Gamblerne har økt tro på Trump

Etter to landsmøter øker troen på at Trump kan klare det, selv om meningsmålingene ikke har beveget seg.

Publisert Sist oppdatert

siste For et par uker siden, før de to partiene startet sine respektive landsmøter, ga de som setter pengene sine på slikt Trump omkring 40 prosent sjanse til gjenvalg på markedsplassene Betfair og PredictIt. Nå har dette økt til drøyt 45 prosent. Vi nærmer oss altså dødt løp. Meningsmålingene, som i det siste har vært litt færre enn vanlig, har imidlertid ikke flyttet seg. De gir fremdeles Biden en solid ledelse på over 8 prosent på nasjonalt nivå.

Selv om målingene hos nettstedet 538 ikke har endret seg, har modellen som spår valgutfallet endret seg et par hakk. Da den ble offentliggjort 12. august ga den Trump 28-29 prosent sjanse. Siden duppet den ned til 27, men er nå oppe på 30.

Dette skyldes at modellen forventet en positiv effekt av å avholde landsmøte, selv om forventningen til oppgang på målingene er halvert på grunn av de virtuelle landsmøtene. Demokratene har ikke fått denne oppgangen, og dermed reagerer modellen negativt. De neste dagene vil vise om republikanerne også går glipp av positive utslag. I så fall vil modellen svinge litt tilbake til demokratene igjen. Den konkurrerende modellen til Economist viser ingen tydelige utslag. Her har Biden fremdeles 89 prosent sjanse til å vinne.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS