Lik og del

Kvinner deler og liker mer enn menn på nett, men så lenge de ikke tør å dele skarpe meninger, vil menn likevel dominere de politiske debattene i samfunnet.

Publisert Sist oppdatert

Jeg vokste opp i et hjem der debatt var like selvfølgelig rundt middagsbordet som maten selv, og der jeg har blitt oppfordret helt fra jeg var liten til både å ha egne meninger og ikke minst å komme med dem. Jeg har studert økonomi og statsvitenskap og min indre nerd har helt siden ungdomsårene syntes samfunn og politikk er noe av det mest spennende jeg vet om. Jeg blir ofte engasjert og liker å diskutere, men frem til jeg begynte i Minerva delte jeg sjeldent artikler med skarpt meningsinnhold på Facebook. Hvorfor ikke?

Fordi jeg tidligere syntes det var ubehagelig når folk var uenige med meg, fordi jeg var engstelig for at noen skulle synes mine meninger var teite, og fordi, og dette synes jeg det er begredelig å innrømme, jeg fikk rett og slett ikke fikk så mange likes på den slags linker og artikler.

Var det jeg delte, spesielt kontroversielt eller uspiselig? Nei, men det er en del av en større trend i samfunnet: norske kvinner er ikke spesielt opptatt av politikk på sosiale medier. Det blir en selvforsterkende negativ spiral. Når det er lite respons på det som blir lagt ut av meningsbærende innhold, er det færre kvinner som legger det ut. En mulig konsekvens er at det kommer færre saker med meningsbærende innhold i kvinners newsfeed på Facebook. Det kan i sin tur bidra til at kvinner blir mindre interessert i politikk og nyheter, og at det blir mindre oppmerksomhet rundt temaer og debatter som flere kvinner ville engasjert seg i.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS